5 Ekim 2010 Salı

TAVUK GRATEN



























MALZEMELER
  • 1/2 kg kemiksiz tavuk
  • 3-4 kaşık kaşar rendesi
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 bardak bezelye
  • 1 yumurta
  • Karabiber ,tuz.

YAPILŞI

  • Tavukları kuşbaşı doğrayıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
  • Bezelyelerlede biraz pişirip tuzunu karabiberini ilave ederek borcama döküyoruz.
  • Süy yumurta ve unu iyice çırpıp kaşarlarıda ekleyip tavuğun üzerine döküyoruz.
  • Fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder