31 Temmuz 2012 Salı

TAS KEBAP VE PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

                                                 Günaydınlarrr: ramazanı yarıladık sayılır,sıcaklarla cebelleşirken nasıl geçti anlamadık.Bu rarifi sofra dergisinde görmüştüm .Denedim harika bir lezzet oldu.
                                                              MALZEMELER
  • 1/2 kg. kuşbaşı et
  • Birer tutam maydonoz ve nane,karabiber,tuz,bir adet kurusoğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı pirinç,tuz
                                                     YAPILIŞI
  • Maydonoz nane ve kurusoğanı doğrayıp ,karabiber ve tuz ile birlikte eti harmanlayıp 4-5 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen eti ısıya dayanıklı bir kaba alıp pişireceğimiz tencereye ters çevirerek koyuyoruz.
  • Üzerine bir ağırlık koyup tencereye 1 bardak su ve bir kaşık tereyağ ilave edip kısık ateşte 2 saat pişiriyoruz.(su azalırsa ilave ediyoruz.
  • Pirinci 1 saat önceden ılık su ve tuzilavesi ile bekletiyuruz.
  • İyice yıkadığımız pirinci eti pişirdiğimiz tasın etrafına yerleştirip 2 su bardağı su ,1 kaşık tereyağ ve tuz ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Etin üstündeki tası kaldırıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
                                                         MALZEMELER
  • 3 adet yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • İçi için:3 adet haşlanmış patates,1 kurusoğan,1 fincan kaşar rendesi,istediğiniz baharatlar,tuz,sıvıyağ
                                                                   YAPILIŞI
  • Soğanı incecik doğrayıp sıvıyağda hafif kavuruyoruz.
  • Patatesi ezip ilave ediyoruz ,baharatları da ekleyip bir iki çevirdikten sontra kaşarı da karıştırıyoruz iç harcımız hazır.
  • Süt ,yumurta ve sıvıyağı iyice çırpıyoruz.
  • Her yufkayı dörde bölüp elde ettiğimiz parçanını geniş tarafına önce sıvı harcı yayıp sonra patatesli harç koyup sigara böreği gibi sarıp dödürerek şekil veriyoruz.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder