18 Ekim 2012 Perşembe

BALLI HAVUÇLU KEK

                                      Herkese iyi akşamlar;artık yavaş yavaş bayram hazırlıkları başlıyor.Temizlikler yapılıyor,yapılacak yemekler,tatlılar planlanıyor.Eskisi kadar olmasa da heyecan hep var.Yaptıklarımı paylaşırım inşallah.
                                       Benim eşim beyaz şeker kullanmadığından bazen tatlı ihtiyacını böyle karşılıyoruz,yani şeker yerine bal kullanıyoruz,çok da güzel oluyor.
                                                                  MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 avuç dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Vanilya,kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(hamurun bitmiş hali süzme yoğurt kıvamında olacak)
                                                                YAPILIŞI
  • Yumurta ve balı çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  • Sonra sırası ile,sıvıyağ,süt vanilya ve unu(kabartma tozu una karıştırılacak) karıştırarak döküyoruz.
  • En son havuç ve cevizi de ekleyip 180 derece fırında kontrollü pişiriyoruz.
  • Temiz bir bıçağı keke batırdığımızda hamur bulaşmıyacak şekilde olacak.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder