23 Mayıs 2010 Pazar

ETLİ BİBER DOLMASI

Bu dolmanın tadı tamda çocukluğumda annemin yaptığı dolmanınki gibi oldu.Çok güzel yemek yapardı annem,herşeyi güzel yapardı zaten.Babamda çok güzel yerdi ve çocukları çok severdi.İkisinide çok özledim ama artık hasret gidermek mümkün değil,nur içinde yatsınlar.
MALZEMELER
  • 15-20 Adet dolmalık biber(ince kabuk)
  • 300gr. kıyma.
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Maydonoz,dereotu,taze nane,2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan,4-5 diş sarımsak,salça,sıvıyağ
  • Pulbiber,kimyon,karabiber,tuz.

YAPILIŞI

  • Soğan ve sarımsakları ince doğruyoruz,domatesleri rendeliyoruz.
  • Yıkanmış pirinç, ince doğranmış yeşillikler ve tüm malzeme karıştırılıp yoğruluyor.
  • İçleri boşaltılmış biberler biraz gevşekçe dolduruluyor.
  • Üzerlerine domates kapatılıyor.
  • Düdüklünün dibinde sıvıyağ,salça ve 2 diş sarımsak kavruluyor.
  • Dolmalardiziliyor,bir çay bardağı su ekleniyor,kapağı kapatılıp buhar çıktıktan sonra 8 dakika pişiriliyor.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder