16 Temmuz 2011 Cumartesi

ŞEKERPARE



                               Merhabalar;nası oldu da şimdiye kadar şekerpare tarifi koymadım hayret.Çok da sık yapılır oysa.Bu tarif acaba olurmu diye düşünmeyeceğiniz her zaman iyi sonuç veren bir tarif.
                                                     MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket margarin veya tereyağ(250 gr)
  • 1 çay bardağı irmik
  • Vanilya,kabartma tozu
  • 5 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için fındık
ŞERBETİ İÇİN:3 su bardağı şeker,3,5 su bardağı su,yarım limon suyu
                                           YAPILIŞI
  • Önce şerbetimizi yapıp ılımaya bırakıyoruz..(Fazla kıvamlı olmıyacak)
  • Tüm malzemelerle ele yapışmıyacak bir hamur yapıp şekillendiriyoruz.
  • İsterseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz,sürmesenizde olur.
  • Üzerlerine birer fındık koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip sıcakken şerbetini döküyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder