23 Şubat 2012 Perşembe

PEYNİRLİ SU BÖREĞİ

                            Merhabalar;güzel bir güne uyandık,güneşli ama biraz soğuk.Yavaş yavaş bahar geliyor herhalde.El emeği çok olan herşey güzel oluyor bence,bu börek de öyle oldu.
  •                               Yapılışı biraz zahmetli ama değer.5 yumurta,1 çay bardağı ılık su,tuz ve aldığı kadar unla fazla sert olmayan bir hamur yapıp 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
  •                               Beyaz peynir ve kıyılmış maydonozla iç hazırlıyoruz.
  • Büyükçe bir tencerede su kaynatıyoruz .(içine tuz ilave ediyoruz.)
  • Hamurumuzdan küçük bezeler alıp olabildiğince ince açıp tuzlu suda 1 dk. kadar haşlayıp hızla soğuk suya alıyoruz.
  • Oradan bir süzgeç üzerine alıp süzdürüyoruz.
  • Tepsimizin en altına ve üstüne sereceğimiz yufkaları haşlamıyoruz.
  • Haşladığımız yufkaları arasına eritilmiş tereyağ ve iç harcımızı ekliyerek tepsiye yerleştiriyoruz.

  • 180 derece fırında kızartıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder