Merhabalar;güzel bir güne uyandık,güneşli ama biraz soğuk.Yavaş yavaş bahar geliyor herhalde.El emeği çok olan herşey güzel oluyor bence,bu börek de öyle oldu.
- Yapılışı biraz zahmetli ama değer.5 yumurta,1 çay bardağı ılık su,tuz ve aldığı kadar unla fazla sert olmayan bir hamur yapıp 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Beyaz peynir ve kıyılmış maydonozla iç hazırlıyoruz.
- Büyükçe bir tencerede su kaynatıyoruz .(içine tuz ilave ediyoruz.)
- Hamurumuzdan küçük bezeler alıp olabildiğince ince açıp tuzlu suda 1 dk. kadar haşlayıp hızla soğuk suya alıyoruz.
- Oradan bir süzgeç üzerine alıp süzdürüyoruz.
- Tepsimizin en altına ve üstüne sereceğimiz yufkaları haşlamıyoruz.
- Haşladığımız yufkaları arasına eritilmiş tereyağ ve iç harcımızı ekliyerek tepsiye yerleştiriyoruz.
- 180 derece fırında kızartıyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder