5 Aralık 2012 Çarşamba

ADIYAMAN TOPAK HELVA

Herkese iyi akşamlar;yine şeker kullanmadan güzel bir tatlı .Harika bir lezzeti var.Özellikle susamın aroması nefis.Ben bu tarifi sevgili mutfak notlarından aldım tek değişiklik tereyağ yerine sıvıyağ kullandım(1 su bardağı kadar.)Harika oldu.
  • MALZEMELER
  • 3 Su bardağı un
  • 7 yemek kaşığı tereyağ(yada1 su bardağı sıvıyağ)
  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1-1/5 su bardağı kadar pekmez.
                                                 YAPILIŞI
  • Yağ ve un genişçe bir tavaya alınıp sürekli karıştırarak kavrulur.
  • Bir müddet kavurduktan sonra susam ve cevizde ilave edilip unun rengi kahverengileşene kadar kavrulur.
  • Ocaktan alınıp sıcaklığı biraz azalınca azar azar pekmez ilave edilerek kıvam bulması sağlanır.
  • Helva kıvamına gelince şekillendirilip afiyetle yenir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder