Herkese iyi akşamlar;yine şeker kullanmadan güzel bir tatlı .Harika bir lezzeti var.Özellikle susamın aroması nefis.Ben bu tarifi sevgili mutfak notlarından aldım tek değişiklik tereyağ yerine sıvıyağ kullandım(1 su bardağı kadar.)Harika oldu.
- MALZEMELER
- 3 Su bardağı un
- 7 yemek kaşığı tereyağ(yada1 su bardağı sıvıyağ)
- 1 su bardağı susam
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1-1/5 su bardağı kadar pekmez.
- Yağ ve un genişçe bir tavaya alınıp sürekli karıştırarak kavrulur.
- Bir müddet kavurduktan sonra susam ve cevizde ilave edilip unun rengi kahverengileşene kadar kavrulur.
- Ocaktan alınıp sıcaklığı biraz azalınca azar azar pekmez ilave edilerek kıvam bulması sağlanır.
- Helva kıvamına gelince şekillendirilip afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder