26 Aralık 2012 Çarşamba

PEKMEZLİ LOKMA TATLISI

                                                       Herkese iyi akşamlar;havalar soğuyunca tatlılar gündeme oturdu.Normalde şerbetli bir tatlı ama üzerine sıcakken şerbet yerine pekmez gezdirince daha hafif güzel bir tatlı oldu.Şerbetli yapmak isteyenler 2 su bardağı şekeri 2 su bardağı suyla kaynatıp indirmeden önce yarım limon suyu sıkıp az kıvamlı bir şerbet hazırlıyarak lokmaları sıcakken ılık şerbete atabilirler.
        Gelelim tarifimize:
                                                                  MALZEMELER
  • 1yumurta
  • 2yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çimdik tuz
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı kadar dövülmüş fındık
  • Kızartmak için ayçiçek yağı
                                                               YAPILIŞI
  • Yumurta,yoğurt,un,karbonat iyice karıştırılır.
  • Dövülmüş fındık eklenir(ceviz,badem de olur ,ya da sade yapılabilir)
  • Hamurdan çay kaşığı ile alınıp kızgın yağa atılıp kızartılır.
  • Kızaran lokmaların üzerine sıcakken pekmez gezdirilip afiyetle yenir.(bal da olur)
  • Ya da şerbete atılır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder