Günaydınlar;hayırlı cumalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum herkese.Aşureyi dün yaptım çok da güzel oldu.Nohutu Develinin Öksüt köyünden almıştık normal tencerede yarım saatte pişti.Fasülyesini Develinin Kızık köyünden Kezban yengeden,yarması Sarıkayadan,narı ve portakalı Manavgattan kızkardeşim vermişti.Tam bir aşure oldu yani.
MALZEMELER
- Birer ölçü fasülye,nohut ve yarma (çokluğunu yapacağınız aşurenin miktarına göre ayarlıyabilirsiniz)
- Portakal kabuğu,kayısı,kuru üzüm,fındık,karanfil,kabuk tarçın.
- Tarçın,kuş üzümü,nar taneleri,tozşeker
YAPILIŞI
- Akşamdan ıslattığımız baklagilleri iyice pişiriyoruz.
- Aşurenin suyu kıvamlanmaya başladığında tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız kayısıları ve üzümü ekliyoruz.
- İncecik doğradığımız bir avuç kadar portakal kabuğu ve şekeri de ekliyoruz.
- İndirmeden biraz önce 1 su bardağı kadar fındık ekliyoruz.Birkaç karanfil tanesi ve bir kabuk tarçın atıp biraz kaynadıktan sonra çıkarıyoruz.
- Kaselere boşaltıp üzerini tarçın,dövülmüş fındık,kuş üzümü ve nar taneleri ile süsleyip servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder