19 Mayıs 2011 Perşembe

BULDUMCUK KURABİYE

Herkese iyi geceler;Bir çoğunuz uyumuşunuzdur bile ben anca vakit buldum.Epeydir yazmıyorum ,eşimin doktor kontrolleri vardı,çok şükür iyi haberler aldık.Eh artık pastalar kurabiyeler yapabiliriz.
Uzun zamandır şöyle lezzetli ve hiç yanıltmıyacak yumuşak bir kurabiye nasıl yapılabilir diye düşünüyorum.Bugün kafamdaki lamba yandı hemde epey hızlı:)Normal kek hamuru hazırlayıp içine fazladan un koyarak ele yapışmıyacak bir hamur elde edince kurabiyeler de hazır oluyor.Yani gerçekten buldumcuk oldum:)İçine ne koyacağınız size kalmış ben epeyce çok malzemeyle yaptım süper bir lezzet odu,tavsiye ederim.Akşam eşimin eski öğrenci velileri geçmiş olsuna gelmişti çok beğendiler.

MALZEMELER


  • 2 yumurta

  • 1/2 su bardağı yoğurt

  • 1/2 su bardağı sıvıyağ

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • Vanilya,kabartma tozu

  • Şeker,tarçın ve cevizle pişirilmiş elma

  • 3-4 adet kuru kayısı

  • 1 çay bardağı fındık

  • Aldığı kadar un

YAPILIŞI



  • Yumurta ve şekeri mikserle krem haline gelene kadar çırpıyoruz.

  • Yoğurt ve yağı vanilyayı,ince doğranmış kayısıları ekliyoruz.

  • Elenmiş ve içine kabartma tozu katılmış unu ekliyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

  • Sanki poğaça yapar gibi içine elmalı harç koyup yuvarlıyoruz.(içine hiçbirşey koymadan da şekillendirebilirsiniz.

  • Sonra bir yüzünü fındığa bulayıp 180 derece fırında pişiriyoruz.

  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder