Uzun zamandır şöyle lezzetli ve hiç yanıltmıyacak yumuşak bir kurabiye nasıl yapılabilir diye düşünüyorum.Bugün kafamdaki lamba yandı hemde epey hızlı:)Normal kek hamuru hazırlayıp içine fazladan un koyarak ele yapışmıyacak bir hamur elde edince kurabiyeler de hazır oluyor.Yani gerçekten buldumcuk oldum:)İçine ne koyacağınız size kalmış ben epeyce çok malzemeyle yaptım süper bir lezzet odu,tavsiye ederim.Akşam eşimin eski öğrenci velileri geçmiş olsuna gelmişti çok beğendiler.
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Vanilya,kabartma tozu
- Şeker,tarçın ve cevizle pişirilmiş elma
- 3-4 adet kuru kayısı
- 1 çay bardağı fındık
- Aldığı kadar un
YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri mikserle krem haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Yoğurt ve yağı vanilyayı,ince doğranmış kayısıları ekliyoruz.
- Elenmiş ve içine kabartma tozu katılmış unu ekliyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Sanki poğaça yapar gibi içine elmalı harç koyup yuvarlıyoruz.(içine hiçbirşey koymadan da şekillendirebilirsiniz.
- Sonra bir yüzünü fındığa bulayıp 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder