MALZEMELER
- 400 gr. kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yumurta galeta unu
- Karabiber,pulbiber,tuz
- Kızartmak için yağ
YAPILIŞI
- Kıymanın üçte ikisini soğanla kavuruyoruz.
- Pirincimizi haşlayıp süzüyoruz.
- Haşlanmış pirinç,çiğ ve pişmiş kıymayı baharatları ve bir adet yumurtayı karıştırıp iyice yoğurduktan sonra yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Köftemizi şekillendirip önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
- Afiyet olsun.
Semizotlarını iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.Biraz zeytinyağı gezdirip sumakla süslüyoruz.Çok hafif lezzetli bir salata elde ediyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder