MALZEMELER
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 3 su bardağı elenmiş un
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- 1 kase şekerle kaynatılmış çilek
YAPILIŞI
- Önce yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
- Sonra yoğurt sıvıyağ ve vanilyayı ekliyoruz.
- Tüm sıvılar karışınca una kabartma tozunu karıştırıp onu da ekliyoruz.
- Fındığı da karıştırıp yağlanıp unlanmış kalıba yarısını döküyoruz.
- Kalan kısma çileği ekleyip karıştırdıktan sonra onuda kalıba ilave ediyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder