12 Haziran 2011 Pazar

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI VE BAMYA

                           Merhabalar;bugün çok severek yediğimiz bir pilav tarifimiz var.Hem besleyici hem lezzetli hem de değişik bir pilav bu.Yarım su bardağı yeşil mercimeği haşlıyoruz. Mercimek yumuşayınca bir su bardağı bulguru ve tuzunu ekleyip çektiriyoruz.Ayrı bir tavada ince doğradığımız kurusoğanı zeytinyağında iyice kızartıyoruz ,üzerine bir kaşık da tereyağ ekleyip pilavın üzerine döküp karıştırıyoruz.Ortalığı mis gibi bir koku sarıyor.Tavsiye ederim ,afiyet olsun.
                                      Bu da bamyamız. İkisini farklı zamanlarda pişirdim tabiki..Ben tavuğu bamyaya daha çok yakıştırıyorum,tercih sizin.
                                   300 gr kadar tavuk yada kırmızı eti bir baş kurusoğanla kavurduktan sonra,salça,pulbiber,tuz ve domates ekliyoruz.Üzerine 1/2 kg dondurulmuş bamyayı(ben öyle tercih ediyorum,kolay geliyor heralde)da ekleyip çok az su ilave edip pişiriyoruz.Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder