29 Ocak 2012 Pazar

FIRINDA HAMSİ VE KUŞ ÜZÜMLÜ İRMİK HELVASI

                      Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.Hava çok soğuk ama güneş yüzünü biraz da olsa gösteriyor.İrmik helvası tarifimiz daha önceden vardı sadece bu sefer kuş üzümlü yaptım.Tarif burada.
                      Gelelim fırında hamsimize çok kolay ama çok lezzetli tavsiye edreim.Hamsiler temizlenip kılçıkları çıkarıldıktan sonra tepsiye diziliyor,üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz.Birkaç diş sarımsak ve iki kurusoğanı doğrayıp üzerine serpiştirdikten sonra salça,zeytinyağı,karabiber ve pulbiber karışımını da üzerine döküyoruz.Birkaç ince dilim limon ve tuzunu da ekleyip 200 derece fırında pişiriyoruz.Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder