MALZEMELER
- 1 parça haşlanıp didilmiş tavuk eti.
- 1 su bardağı haşlanmış nohut.
- 1 yumurta,su ve tuzla hamur yoğurup açtıktan sonra 1 cm. genişliğinde şeritler kesip ondan da minik üçgenler kesiyoruz.(çorba için 2 avuç kullanıp kalanını kurutup saklıyabilirsiniz.
- Terbiye için 1 limon suyu ve bir yumurta sarısı.
- Üzerine tereyağda kızdırılmış nane ve pulbiber(aslında salça vardı)
- Tavuk etlerini haşladığımız suya etleri,nohutu atıp biraz kaynattıktan sonra hamuru da atıp 5 -10 dk. kadar kaynatıyoruz.
- Kaynarken, iyice çırptığımız limon ve yumurta sarısını yavaş yavaş ekliyoruz.
- Tuz ilave edip üzerine de yağını gezdiriyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder