Merhabalar;yine yazdan kalma bir gün yaşıyoruz.Bugünde Kayseri yöresinden bir tarif geliyor.Büyük kızımın kayınvalidesi sevgili dünürüm Fatoş hanımdan aldım tarifi gerçekten güzel bir lezzet,gelelim tarife(İsterseniz hazırladığınız katmerleri aralarına yağlı kağıt koyarak dondurucuda bekletip gerektiği zaman kullanabilirsiniz.
MALZEMELER VE YAPILIŞI
- 6su bardağı un,tuz,ılık su, 3 yemek kaşığı sıvıyağ(Bu malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.)
- 1 paket margarin eritiyoruz,ılıdıktan sonra içine 3 yemek kaşığı tahin koyup karıştırıyoruz.(Daha yumuşak olsun isterseniz bu karışıma 1 kahve fincanı sıvıyağ ekliyebilirsiniz.)
- Hamurdan 2 yada üç beze yapıp açıyoruz.
- Açtığımız bezeye hazırladığımız sıvıyı sürüyoruz.
- Tam ortasına bir delik açıpiçten dışa kıvırarak rulo yapıyoruz.
- Hepsini böyle hazırlayıp buzdolabında bir saat kadar dinlendiriyoruz.
- Dolaptan çıkardığımız ruloları 6-7 parçaya kesip servis tabağı büyüklüğünde açarak yağsız tavada pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder