Merhabalar havalar soğudu hamur işlerine hız verdik.Çabuk bayatlamayan bir tarif.
MALZEMELER
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı pakmaya(kuru)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülmek üzere ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 fincan sıvıyağ
- Aldığı kadar un,tuz.
- İçi için peynir ve maydonoz.
YAPILIŞI
- Ilık sütle ve toz şekerlemayayı kabartıp tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yapıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamuru 6 eşit parçaya ayırıp kalınca açıp aralarını yağlıyarak üstüste koyuyoruz.
- Sonra hepsini küçük karelere ayırıp içine malzeme koyup bohça şeklinde katlayıp üzerine yumurta sürerek fırında pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder