4 Kasım 2010 Perşembe

PEYNİRLİ BOHÇALAR



























Merhabalar havalar soğudu hamur işlerine hız verdik.Çabuk bayatlamayan bir tarif.
MALZEMELER
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı pakmaya(kuru)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülmek üzere ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 fincan sıvıyağ
  • Aldığı kadar un,tuz.
  • İçi için peynir ve maydonoz.

YAPILIŞI

  • Ilık sütle ve toz şekerlemayayı kabartıp tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yapıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamuru 6 eşit parçaya ayırıp kalınca açıp aralarını yağlıyarak üstüste koyuyoruz.
  • Sonra hepsini küçük karelere ayırıp içine malzeme koyup bohça şeklinde katlayıp üzerine yumurta sürerek fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder