21 Kasım 2010 Pazar

REVANİ








































Merhabalar;herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun yeni seneye sevdiklerinizle hep birlikte ulaşmak dileği ile......

Bayramda yaptığım tatlılardan biriyle dönüş yapayım dedim çok lezzetli ve güzel görüntülü bir tatlı oldu özellikle yağsız olması süper tavsiye ederim.Gelelim tarife:

MALZEMELER


  • 3yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1,5 su bardağı irmik

  • 1/2 su bardağı un

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 paket kabartma tozu

  • Vanilya,limon kabuğu rendesi

  • Şerbeti:3 bardak şeker,2,5 bardak su,yarım limon suyu

  • Süslemesi için;1/2 su bardağı iri dövülmüş fındık,2 yemek kaşığı kakao,krem şanti

YAPILIŞI

  • Önce şerbeti kaynatıyoruz ,fazla koyu olmasın(tırnağımızın üzerine damlattığımızda su gibi akmasın yeter.
  • Tüm malzemeleri ,öncelikle yumurta ve şekeri çırpmak kaydıyla karıştırıyoruz.
  • 200 derece fırında kızartıp fırından çıkarır çıkarmaz şerbetini döküyoruz.
  • Tatlı şerbetini çekince bir bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarıp servis tabağına diziyoruz.
  • Arada kalan revani artıkları ile kakao ve fındığı karıştırıp üzerlerine paylaştırıyoruz.
  • Kremşantiyi de üzerindeki tarife göre hazırlayıp(sütünü biraz azkoyarsanız daha kıvamlı olur)üzerlerini süslüyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder