TATLI İÇİN
- 2 Su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı tozşeker
JÖLE İÇİN
- 2 Büyük havucun rendesi(1-1,5 su bardağı kadar)
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Portakal yada limon kabuğu rendesi(ben limon kullandım)
- Tarçın
YAPILIŞI
- Havucu rendeleyip üzerine bir su bardağı su koyarak pişiriyoruz.
- Pişirdiğimiz havucu mikserin parçalayıcısı ile eziyoruz.
- Ezdiğimiz havucun içine şeker, limon kabuğu rendesi,nişasta koyup jöle kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- İndirmeye yakın vanilya ve tarçın ekliyoruz.
- Diğer tarafta tatlının malzemelerinin hepsini karıştırarak sürekli karıştırmak suretiyle pişiriyoruz.
- Kalıp yapacağımız kabı ıslatıp(kabı mutlaka ıslatın yoksa düzgün çıkmaz) önce havuç jölesini döküp üzerine irmikli tatlıyı dökerek kaşığın tersiyle düzeltiyoruz.
- Soğuyunca sevis tabağına ters çevirip süslüyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder