20 Şubat 2011 Pazar

HAVUÇ JÖLELİ İRMİKLİ TATLI

İyi pazarlar;bugün hamaratlığım üstümde değişiklik olsun diye içli köfte yaptım.Yarın kızıma gideceğiz; bir tatlı yapayım dedim.Biz pek yemiyoruz ama, ucundan kıyısından bize de düşer.Bu tatlıyı sevgili HEDEN'de gördüm,gerçi bende irmik tatlısı yaparım ama havuçlusunu hiç denememiştim.Ölçülerini kendime göre ayarladım.Laf aramızda küçük porsiyon yaptığımdan biraz tadına baktım,süper olmuş.Hem hafif hem lezzetli şiddetle tavsiye ediyorum.Esen kalın....
İsterseniz böyle tek kişilik porsiyonlar halinde de yapabilirsiniz.


MALZEMELER

TATLI İÇİN

  • 2 Su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı tozşeker

JÖLE İÇİN

  • 2 Büyük havucun rendesi(1-1,5 su bardağı kadar)
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • Portakal yada limon kabuğu rendesi(ben limon kullandım)
  • Tarçın

YAPILIŞI

  • Havucu rendeleyip üzerine bir su bardağı su koyarak pişiriyoruz.
  • Pişirdiğimiz havucu mikserin parçalayıcısı ile eziyoruz.
  • Ezdiğimiz havucun içine şeker, limon kabuğu rendesi,nişasta koyup jöle kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  • İndirmeye yakın vanilya ve tarçın ekliyoruz.
  • Diğer tarafta tatlının malzemelerinin hepsini karıştırarak sürekli karıştırmak suretiyle pişiriyoruz.
  • Kalıp yapacağımız kabı ıslatıp(kabı mutlaka ıslatın yoksa düzgün çıkmaz) önce havuç jölesini döküp üzerine irmikli tatlıyı dökerek kaşığın tersiyle düzeltiyoruz.
  • Soğuyunca sevis tabağına ters çevirip süslüyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder