HARPUT KÖFTE
MALZEMELER
- 1su bardağı sıcak su
- 1su bardağı köftelik bulgur
- 1 fincan irmik
- 1 adet büyük boy haşlanmış patates
- Pulbiber,karabiber,tuz
SOS İÇİN:
- 1 adet küçük soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 adet domates
- tuz,karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI
- Köfte malzemelerini derin bir kapta karıştırıp 15 dk. dinlendirdikten sonra iyice yoğuruyoruz.
- Fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyarak ortasına parmağımızla bastırıyoruz.
- Hazırladığımız köfteleri haşlıyoruz.
- Soğan ve sarımsağı incecik kıyıp soteliyoruz.
- Salça baharat ve rendelenmiş domatesi ekleyip kısık ateşte çektiriyoruz.
- Hazırladığımız sosu servis tabağına döküp üzerine köfteleri ve isteğe göre sarımsaklı yoğurt ilavesiyle servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder