19 Ağustos 2011 Cuma

HARPUT KÖFTE

                                                                        MALZEMELER
  • 1su bardağı sıcak su

  • 1su bardağı köftelik bulgur

  • 1 fincan irmik

  • 1 adet büyük boy haşlanmış patates

  • Pulbiber,karabiber,tuz

SOS İÇİN:
  • 1 adet küçük soğan

  • 2-3 diş sarımsak

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • 3 adet domates

  • tuz,karabiber

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

                                    YAPILIŞI
  • Köfte malzemelerini derin bir kapta karıştırıp 15 dk. dinlendirdikten sonra iyice yoğuruyoruz.

  • Fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyarak ortasına parmağımızla bastırıyoruz.

  • Hazırladığımız köfteleri haşlıyoruz.

  • Soğan ve sarımsağı incecik kıyıp soteliyoruz.

  • Salça baharat ve rendelenmiş domatesi ekleyip kısık ateşte çektiriyoruz.

  • Hazırladığımız sosu servis tabağına döküp üzerine köfteleri ve isteğe göre sarımsaklı yoğurt ilavesiyle servis ediyoruz.

  • Afiyet olsun.

,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder