4 Ağustos 2011 Perşembe

HASANPAŞA KÖFTESİ

                              Merhabalar;ramazanın dördüncü gününe geldik.Allah kolaylık veriyor nasıl geçtiğini anlamıyoruz bile sadece biraz fazla su içiyoruz akşamları o kadar.Herkese Allah kolaylık versin.Gelelim tarifimize:
                                MALZEMELER
  • Yarım kg az yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz
İÇİ İÇİN:
  • 2 -3 adet haşlanıp ezilmiş patates,ince doğranmış kurusoğan,1 kahve fincanı zeytinyağ,baharatlar,hepsi ezilip püre yapılacak
  • Üzeri için kare doğranmış kaşar
                                                YAPILIŞI
  • Köftenin tüm malzemeleri karıştırılıp yoğrularak buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilecek.
  • Cevizden daha irice parçalar alınıp bardak gibi şekil verilecek
  • İçine patates doldurulup yağlanmış tepsiye dizilerek fırında pişirilecek.
  • Çıkarmadan biraz önce üzerlerine kaşar dilimleri konulup sıcak servis edilecek.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder