MALZEMELER
- Yarım kg az yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 2-3 dilim bayat ekmek içi
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz
- 2 -3 adet haşlanıp ezilmiş patates,ince doğranmış kurusoğan,1 kahve fincanı zeytinyağ,baharatlar,hepsi ezilip püre yapılacak
- Üzeri için kare doğranmış kaşar
- Köftenin tüm malzemeleri karıştırılıp yoğrularak buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilecek.
- Cevizden daha irice parçalar alınıp bardak gibi şekil verilecek
- İçine patates doldurulup yağlanmış tepsiye dizilerek fırında pişirilecek.
- Çıkarmadan biraz önce üzerlerine kaşar dilimleri konulup sıcak servis edilecek.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder