3 Ağustos 2011 Çarşamba

HAVUÇLU TOPLAR

                          Günaydınlar;herkese güzel,aydınlık,huzur dolu günler diliyorum.Çok şükür bu sene de Ramazana ulaştık,hepimize bol bereketli hayırlı ramazanlar diliyorum.
                            Bugün hafif ,pratik güzel bir lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum.
                                                        MALZEMELER
  • 5-6 Adet havuç
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın,vanilya
  • 100 gr. petibör büsküvi
  • 1 çay bardağı fındık(dövülmüş)
  • Üzeri için hindistan cevizi
                                            YAPILIŞI
  • Havuçları rendeleyip toz şekeri ekliyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Ezilmiş büsküvi,tarçın,vanilya ve fındığı ekliyip yoğuruyoruz.
  • Küçük toplar yapıp hindistan cevizine buladıktan sonra üzerine bir fındık batırıyoruz.
  • 5-6 saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder