7 Aralık 2011 Çarşamba

KUZU HAŞLAMA VE KEREVİZ KAVURMA

                                          İyi akşamlar ;soğuk kış günlerinde sıcacık haşlama iyi gider.
                      Haşlamalık etlerimizi tencereye alıyoruz,iri doğranmış birkaç patates,7-8 adet arpacık soğan veya 1-2 adet kurusoğan,yarım demet maydonoz ve tuz eklenip düdüklü tencerede 30 dk. kadar pişiriyoruz.Maydonozun tamamını çıkarıp atıyoruz. Limon eşliğinde servis ediyoruz.
Afiyetler olsun.
                                        Bu da kerevizimiz;1 büyük kereviz ve bir adet havucu rendeleyip zeytinyapında kavuruyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurt,zeytinyağında kızdırılmış pulbiber ve nane ile servis ediyoruz.Sevilerek yenildi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder