2 Aralık 2011 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

                                   İyi akşamlar;diyet yapanlar için çok hafif bir yemek.Okadar hafifki yemek yemedim sanıyorsunuz:)))))))))))
                                          MALZEMELER
  • 1 Adet irice kereviz
  • 2-3 adet yerelması
  • 1 adet portakal
  • 1 adet havuç,4-5 adet arpacık soğan
  • Tuz,zeytinyağ
                                          YAPILIŞI
  • Kerevizleri soyup 1 santim kalınlığında halka doğrayıp tencerenin dibine diziyoruz.
  • Üzerine kabukları soyulup halka doğranmış portakalları diziyoruz.
  • Üzerine yerelmalarını diziyoruz.
  • Arpacık soğanları ve havuçu da yerleştirip en üste kereviz dallarını,tuz ve zeytinyağı ve bir çay bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • NOT:Bu tarifi Oktay Ustanın Yeşil elma programında izledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder