25 Aralık 2011 Pazar

İNEGÖL KÖFTE

                          Herkese iyi akşamlar,bütün bir hafta cumartesi de dahil Buse ile vakit geçiriyoruz.Evde yemek yapmıyorum.Sadece pazar günleri.Bu nedenle bloğumla da fazla ilgilenemiyorum.Nefis bir köfte oldu tavsiye ederim.
 Ben değişiklik olsun diye ,bir de baharattan vazgeçemediğim için yarısını baharatlı yaptım(pulbiber,karabiber,kimyon,sarımsak). O da süper oldu.
                                                                      MALZEMELER
  • 1 Kg. dana döş kıyma.
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı çekilmiş ekmek içi
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tuz.
  • 2 adet rendelenmiş kuru soğan.
  • İsterseniz 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
                                                                           YAPILIŞI
  • Kıyma,su ekmek içi ve tuz 5-10 dk. iyice yoğrulup kapalı bir kapta buzdolabında 24 saat bekletilir.(0' bölmesi varsa daha iyi)
  • Limon suyunda köpürtülmüş karbonatve soğanı ekleyip iyice yoğurduktan sonra şekil verip 12 saat daha dinlendirip az yağda pişiriyoruz. 
  • Hemen pişirmiyecekseniz  ikinci dinlendirmeyi yapmadan buzluğa kaldırıp pişireceğiniz zaman çözdürmeden pişirebilirsiniz.
  • Kaşar katacaksanız ikinci yoğurma aşamasında katabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder