Merhabalar;epeydir kilo verme çabasındayım artık birv dilim baklavayı hakettim.Gerçektende bir dilim yedim.Vereceğim ölçülerle mini fırın tepsisinin yarısı kadar oluyor siz ona göre ayarlayın.Ben kek kalıbının içinde pişirdim.9
MALZEMELER
- 2 Su bardağı un
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı ertilmiş tereyağ[sıvı halde dört kaşık)
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Açmak için mısır nişastası
- Şerbeti için:2 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su,1-2 küçük limon tuzu veya limon suyu
- İçine 200 gr dövülmüş ceviz.
- Üzerine 200 gr. eritilmiş tereyağ(hamurun içine konan 4 kaşıkta bunun içinden alınacak)
- Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.(Kıvamlı bir şerbet ,tırnağınızın üzerine damlattığınızda top kalıyorsa limonunu ilave edip bir dakika sonra kapatın.)
- Nişasta hariç tüm malzemelerle hamuru yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
- Hamuru dört beze yapıp her birini yağlı kağıt inceliğinde açıyoruz.
- Oklavaya dolayıp ortaya doğru büzdürdükten sonra temiz bir bez üzerine büzgülerini bozmadan açarak seriyoruz.
- Üzerine cevizi bolca serpip bezin ucunun kaldırarak her iki taraftan ortaya doğru rulo yapıyoruz.
- Bir bıçak yardımıyla kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Hepsi bitince üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip 180 derece fırında kızartıyoruz.
- Fırından çıkar çıkmaz şerbetliyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi yada antep fıstığı ile süs yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder