15 Mart 2012 Perşembe

BÜZGÜLÜ BAKLAVA


          Merhabalar;epeydir kilo verme çabasındayım artık birv dilim baklavayı hakettim.Gerçektende bir dilim yedim.Vereceğim ölçülerle mini fırın tepsisinin yarısı kadar oluyor siz ona göre ayarlayın.Ben kek kalıbının içinde pişirdim.9
                                                                 MALZEMELER
  • 2 Su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı ertilmiş tereyağ[sıvı halde dört kaşık)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Açmak için mısır nişastası
  • Şerbeti için:2 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su,1-2 küçük limon tuzu veya limon suyu
  • İçine 200 gr dövülmüş ceviz.
  • Üzerine 200 gr. eritilmiş tereyağ(hamurun içine konan 4 kaşıkta bunun içinden alınacak)
                                                         YAPILIŞI
  • Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.(Kıvamlı bir şerbet ,tırnağınızın üzerine damlattığınızda top kalıyorsa limonunu ilave edip bir dakika sonra kapatın.)
  • Nişasta hariç tüm malzemelerle hamuru yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Hamuru dört beze yapıp her birini yağlı kağıt inceliğinde açıyoruz.
  • Oklavaya dolayıp ortaya doğru büzdürdükten sonra temiz bir bez üzerine büzgülerini bozmadan açarak seriyoruz.
  • Üzerine cevizi bolca serpip bezin ucunun kaldırarak her iki taraftan ortaya doğru rulo yapıyoruz.
  • Bir bıçak yardımıyla kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Hepsi bitince üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip 180 derece fırında kızartıyoruz.
  • Fırından çıkar çıkmaz şerbetliyoruz.
  • Üzerine hindistan cevizi yada antep fıstığı ile süs yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
                     Laf aramızda nefis oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder