MALZEMELER
- 1 Paket fırın makarna
- İçi için:
- 300gr kıyma
- 1 adet kurusoğan,3 diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 kırmızı,2-3 adet yeşilbiber
- Salça,pulbiber,karabiber,kimyon,tuz.
- Maydonoz
- Beşamel sos için:2 su bardağı süt,2 yemek kaşığı tereyağ,1 tepeleme yemek kaşığı un,tuz
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
- Öncelikle içi hazırlamak için bir tencereye az sıvıyağ,sırasıyla soğan,sarımsak,havuç,biberler ,kıyma salça ve baharatları koyup kavuruyoruz.
- Makarnaları kaynar,tuzlu suda 8 dk. kadar haşlayıp süzüyoruz.
- Bir tarafta teryağla unu kavurup üzerine sütü ilave edrek muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
- Tepsiye makarnaların yarısını döşeyip iç harcı üzerine yerleştiriyoruz.
- Kalan makarna ile üzerini kapatıp beşamel sosla kaplıyoruz.
- En üste kaşar peynir serpip 180 derece fırında kızartıyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder