24 Mart 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

                                             Günaydınlar;herkese güzel bir haftasonu diliyorum.Havalar ısındı artık sebzeler daha çok tercih ediliyor.Hem hafif hemde lezzetli,sağlıklı bir yemek.(ben zeytinyağlılara şeker koymuyorum,şeker tadını sevmem,zaten havuç yeterince şekerli
                                                    MALZEMELER
  • 1 kg. kereviz
  • 1 büyük patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pulbiber,tuz,zeytinyağı
  • 1 adet portakal suyu(bu kez evde portakal yoktu yarım limon sıktım
                                                   YAPILIŞI
  • Kerevizleri soyup doğrayıp unlu suda bekletiyoruz,böylece kararmıyor.
  • Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanı doğruyoruz.
  • Hafif ateşte kavrulurken beklemeden üzerine salça ve baharatları,tuzu, sırası ile doğradığımız havuç ve patatesi ekliyoruz.
  • Sonra doğradığımız kerevizi ve yapraklarını,portakal suyunu ve bir bardak ılık su ekleyip kapağı kapatıyoruz.
  • Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder