MALZEMELER
- 1 kg. kereviz
- 1 büyük patates
- 1 büyük havuç
- 1 adet kurusoğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Pulbiber,tuz,zeytinyağı
- 1 adet portakal suyu(bu kez evde portakal yoktu yarım limon sıktım
- Kerevizleri soyup doğrayıp unlu suda bekletiyoruz,böylece kararmıyor.
- Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanı doğruyoruz.
- Hafif ateşte kavrulurken beklemeden üzerine salça ve baharatları,tuzu, sırası ile doğradığımız havuç ve patatesi ekliyoruz.
- Sonra doğradığımız kerevizi ve yapraklarını,portakal suyunu ve bir bardak ılık su ekleyip kapağı kapatıyoruz.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder