20 Mart 2012 Salı

LOKUMLU VE BADEMLİ KURABİYE

                                       Güneşli bir İstanbul sabahından herkese merhaba;gününüz aydınlık olsun,hayatınız neşe ve mutlulukla dolsun inşallah.Geçen gün Oktay ustanın programında görmüştüm antep fıstıklısını ben de bademli yaptım süper oldu.Bence cevizli yadfa fındıklı da deniyebiliriz.İçine de lokum yerine evde ne varsa tahin helvası mesela ya da herhangi bir marmelat veya çokokrem konabilir,damak zevkinize kalmış.Ben malzemeyi biraz az tuttum fazlası yenmiyor diye orantılayıp çoğaltabilirsiniz.
                                                                     MALZEMELER
  • 2,5 Su bardağı un
  • 100 gr. tereyağ (odada yumuşamış olmalı)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı  dövülmüş badem
  • 1 paket kabartma tozu,vanilya
  • Güllü lokum
  • Üzerine pudra şekeri
                                               YAPILIŞI
  • Lokum hariç tüm malzemelerle ele yapışmıyacak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurdan küçük parçalar alıp ortasına lokum koyup yuvarlıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakikada pişiyor.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder