12 Nisan 2012 Perşembe

ADANA BÖREĞİ VE DİĞERLERİ

                      Merhabalar;çok sık yazamıyorum ama artık kusuruma bakmayın.Bu Adana böreğini Oktay ustadan öğrendim.Tavsiye ederim harika oldu.Adanasını yufkaya sarmadan ızgarada da yapabilirsiniz tadı süperdi.Ben de deneyip dürüm halinde yapacağım o zaman resmini paylaşırım.
                                                           MALZEMELER
  • Yarım kg. kıyma(300 gr. dana döş,200 gr. kuzu karıştırılıp 1 kez çektirilecek)pulbiber,tuz.
  • Hazır baklavalık yufka,zeytinyağ.
                                                                   YAPILIŞI
  • Kıymaya tuz ve pulbiberi ekleyip 20 dk. kadar yoğuruyoruz.
  • Yassı şişe takıyoruz.(marketlerde kolayca bulunuyor.)
  • 4-5 saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Hazırladığımız adanaları ızgarada yada fırınıda pişiriyoruz.
  • Aralarına yağlı ılık su sürülmüş üç baklava yufkasını üst üste serip  üst köşeye şişten çıkarılmış adanayı koyup sarıyoruz.
  • 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Yanında bol yeşil salata ile ikram ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

                                                  KIYMALI KARNIYARIK BÖREK
                                                    ÇİLEKLİ KURABİYE
                         Kurabiyemiz daha önce tarifini paylaştığım lokumlu kurabiye ile aynı sadece içinde çilek marmelatı kullandım süper oldu.Tarif burada....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder