MALZEMELER
- Yarım kg. kıyma(300 gr. dana döş,200 gr. kuzu karıştırılıp 1 kez çektirilecek)pulbiber,tuz.
- Hazır baklavalık yufka,zeytinyağ.
- Kıymaya tuz ve pulbiberi ekleyip 20 dk. kadar yoğuruyoruz.
- Yassı şişe takıyoruz.(marketlerde kolayca bulunuyor.)
- 4-5 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Hazırladığımız adanaları ızgarada yada fırınıda pişiriyoruz.
- Aralarına yağlı ılık su sürülmüş üç baklava yufkasını üst üste serip üst köşeye şişten çıkarılmış adanayı koyup sarıyoruz.
- 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Yanında bol yeşil salata ile ikram ediyoruz.
- Afiyet olsun.
KIYMALI KARNIYARIK BÖREK
ÇİLEKLİ KURABİYE
Kurabiyemiz daha önce tarifini paylaştığım lokumlu kurabiye ile aynı sadece içinde çilek marmelatı kullandım süper oldu.Tarif burada....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder