Hem kolay ,hem çok güzel ve hafif bir tarif çok da değişik oluyor.Refikanın mutfağında gördüm.Benimkiler biraz daha irice oldu çünkü kadayıfım biraz kuruydu.Kadayıfları kurutmadan yapmak gerek,ama çıtır çıtırdı.Önce tabaklara az alındı ama devamı istendi:))Tavsiye ederim.
MALZEMELER
- 300 GR.taze kadayıf
- 150gr. kadar kıyma
- 1 adet kurusoğan.
- Pulbiber,kimyon,karabiber,tuz(istenirse maydonoz)
- Sosu için:2 yemek kaşığı tereyağ(ben zeytinyağı ile karışık kullandım),1 yemek kaşığı domates salçası,nane,kekik,pulbiber.(Sosu inceltmek için bir adet domates rendesi katılıp pişirilecek)
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
- Soğanı çok ince doğrayıp diğer baharatlarla kıymaya karıştırıp yoğuruyoruz.
- Kadayıftan ince bir tutam alıp bir ucuna fındık kadar kıyma koyup yuvarladıktan sonra tepsiye diziyoruz.
- Üzerine biraz tereyağ gezdirip fırında kızartıyoruz.
- Ayrı bir yerde sosunu hazırlıyoruz.
- Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirip servis ediyoruz.
- Afiyert olsun.
Eh yanınada bir salata yeter.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder