Arpacık soğanlı kuzu kavurma için;300 gr kadar kuşbaşı kuzuyu çok az yağla seramik tavada suyunu salıp çekinceye kadar pşiriyoruz,soyulmuş arpacık soğanları,pulbiber,karabiber ve kekik ekleyip beş dakika daha çeviriyoruz.Yemeğimiz hazır.Afiyet olsun.
Gelelim maş fasülyesi salatasına çok yararlı olan bu bitkiyle yeni tanıştık;bağırsak düzenleyici,şekeri düşürücü,bol protein ve lif içeren bu minik dostumuz ayrıca hücre yenileyici özelliğe sahipmiş ve bolca B vitamini içeriyormuş.
O halde tarife geçelim.Akşamdan ıslattığımız bir su bardağı fasülyeyi iyice yıkayıp bol suda haşlıyoruz.
Daha sonra süzüp içine; ince doğradığımız,maydonoz,dereotu,nane ,yeşilsoğan ve kornişon turşuyu ekliyoruz.Kendi isteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
Biraz pulbiber,zeytinyağı ve nar ekşisi eklendikyen sonra çeri domateslerle süsleyip masamıza davet ediyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder