30 Nisan 2012 Pazartesi

PATLICAN KROKET VE FIRINDA SEBZELİ TAVUK BAGET

                                                     Merhabalar;çok uzun yazamasamda kısacık aralarda yemeklerimi sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.
                            Tavuk bagetlerimizi zeytinyağı,sarımsak,pulbiber,kekik,kimyon ve biraz salça ile marine edip dinlendiriyoruz.Sonra istediğimiz sebzelerle bagetleri bir fırın tepsisine alıp kalan sosu da sebzelerin üzerine gezdirip bagetler kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Yanına da istediğiniz çeşit bir pilav eh daha ne olsun.
                                                   PATLICAN KROKET
                                                           MALZEMELER
  • 3 adet közlenmiş patlıca
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yumurta 1 adet irice haşlanmış patates
  • dereotu,nane,maydonoz,pulbiber,karabiber,kimyon,sarımsak,tuz
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • Bulamak için galeta unu
                                                      YAPILIŞI
  • Galeta unu dışındaki malzemelerle cıvıkça bir harç elde ediyoruz.
  • Bir kaşık yardımıyla harçtan aldığımız parçaları iyice galeta ununa bulayıp şekil veriyoruz.
  • 20-25 dk. kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Çok az yağda yapışmayan tavada iki tarafını da kızartıyoruz.
  • İster öyle ister sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder