16 Nisan 2012 Pazartesi

ADANA VE CIZLAMA

                       Günaydınlar;güneş yüzünü yeniden gösterdi,sizinde bütün günleriniz birbirinden daha aydınlık olsun.Geçen gün yaptığım adanadan kalanları buzluğa atmıştım.Değişiklik olsun diye yanına bir cızlama yaptım ikili süper oldu.Bir de salata eh bir öğün için yeterli.Adananın tarifi burda
                                                 CIZLAMA İÇİN MALZEMELER
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  •  1su bardağı tam buğday unu(normal un da olur.)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,tuz.(bu ölçülerden 3 adet çıkıyor)
                                                               YAPILIŞI
  • Tüm malzemeleri karıştırıp çırpıyoruz.
  • Bir kepçe alıp az yağ sürülüp kızdırılmış krep tavasına döküp yayıyoruz.
  • Altını üstünü çevirerek kızartıyoruz.
  • İçine istediğimiz malzemeyi koyup servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
                          Bu da salatamız ,domates,soğon,sumak,nar ekşisi ve zeytinyağı kullandık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder