16 Ağustos 2012 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU PEKMEZLİ İRMİK HELVASI

                                                                       MALZEMELER
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 1 adet pasta çikolatası(bitter)
  • Üzeri için dövülmüş fındık
                                                                        YAPILIŞI
  • Yağ ve irmiği derin bir tavaya alıp hafif kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
  • Pekmezi üzerine ilave ediyoruz.
  • Süte toz şekeri katıp karıştırarak irmiğin üzerine döküp kısık ateşte çektiriyoruz.
  • Kalıplara doldurup şekil veriyoruz.
  • Pasta çikolatasını benmari usulü(bir tencereye su koyup kaynatıyoruz,çikolatayı başka bir kapla suya oturtup eritiyoruz.) eritip helvaların üzerine paylaştırıyoruz.
  • Üzerlerine dövülmüş fındık serpip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder