ÇİKOLATA SOSLU PEKMEZLİ İRMİK HELVASI
MALZEMELER
- 1,5 su bardağı irmik
- 3 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı zeytinyağ
- 1 adet pasta çikolatası(bitter)
- Üzeri için dövülmüş fındık
YAPILIŞI
- Yağ ve irmiği derin bir tavaya alıp hafif kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
- Pekmezi üzerine ilave ediyoruz.
- Süte toz şekeri katıp karıştırarak irmiğin üzerine döküp kısık ateşte çektiriyoruz.
- Kalıplara doldurup şekil veriyoruz.
- Pasta çikolatasını benmari usulü(bir tencereye su koyup kaynatıyoruz,çikolatayı başka bir kapla suya oturtup eritiyoruz.) eritip helvaların üzerine paylaştırıyoruz.
- Üzerlerine dövülmüş fındık serpip servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder