27 Ağustos 2012 Pazartesi

TAVUKLU KADAYIF SARMA

                                           Merhabalar;değişiklik arayanlar için iyi bir alternatif.Yanında patates püresi ile servis edebilirsiniz.
                                                              MALZEMELER
  • 500 Gr. yumuşak kadayıf
  • 300 ghr. kadar tavuk
  • 200 gr. kaşar rendesi
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • Pulbiber,karabiber,kekik,tuz.
  • Üzeri için 1 su bardağı süt,1 yumurta,1 fincan sıvıyağ(kahve fincanı),çörekotu.
                                                               YAPILIŞI
  • Tavuğu;soğan sarımsak domates ve baharatları ile güzelce soteliyoruz.(hafif sulu kalsın)
  • Kadayıfı dikdörtgen seriyoruz.
  • En alta kaşar rendesi,üzerine tavuklu harcı serip rulo yaptıktan sonra tepsiye diziyoruz.(alta pişirme kağıdı serilirse iyi olur.)
  • Süt yumurta ve yağı çırpıp ruloların üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerine çörekotu serpip 200 derece fırında kızartıyoruz.
  • Patates püresi eşliğinde sıcak servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder