13 Ağustos 2012 Pazartesi

ELMA TATLISI VE ETLİ PAZI SARMA

                                                      Merhabalar;ramazanın sonuna yaklaşırken bu çok hafif tatlıyı sizlerle paylaşayım dedim.Eşim şeker yemediği için bal kullandım ben ama bal yerine toz şeker de kullanabilirsiniz..
                            MALZEMELER
  • 5-6 adet kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Üzerine ceviz yada fındık
  • Her elma için 1 tatlı kaşığı bal yada şeker
  • 5-6 adet elma
                                       YAPILIŞI
  • Kayısı ve üzümü ılık suda yumuşatıp kayısıları küçük küçük doğruyoruz.
  • Elmaları yıkayıp içini oyuyoruz.
  • Elmaların içinden çıkanları  doğrayıp içine kayısı ,üzüm ve tarçını ekleyip harmanlıyarak elmaların içine dolduruyoruz.
  • Üzerlerine birer kaşık bal yada şeker koyup 180 derece fırında 15 dk. kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkınca üzerine fındık yada ceviz serpip soğuk servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
                                                          PAZI SARMA MALZEMELER
  • 1 demet pazı
  • 300 gr. kadar kıyma
  • 1 çay bardağı bulgur
  • Taze nane,dereotu,maydonoz.
  • 1 baş soğan,2-3 diş sarımsak,1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça,pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,2 yemek kaşığı zeytinyağ
                                                      YAPILIŞI
  • Pazı hariç tüm sebzeleri doğrayıp kıyma,bulgur ve baharatları da karıştırıp yoğuruyoruz.
  • Önceden üzerine kaynar su döküp yumuşattığımız pazı yaprakları ile sarmamızı yapıp tencereye diziyoruz.
  • Üzerine bir tabak kapatıp üzerlerine çıkacak kadar su ekliyerek kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurtla sıcak servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder