MALZEMELER
- 5-6 adet kuru kayısı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Üzerine ceviz yada fındık
- Her elma için 1 tatlı kaşığı bal yada şeker
- 5-6 adet elma
- Kayısı ve üzümü ılık suda yumuşatıp kayısıları küçük küçük doğruyoruz.
- Elmaları yıkayıp içini oyuyoruz.
- Elmaların içinden çıkanları doğrayıp içine kayısı ,üzüm ve tarçını ekleyip harmanlıyarak elmaların içine dolduruyoruz.
- Üzerlerine birer kaşık bal yada şeker koyup 180 derece fırında 15 dk. kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca üzerine fındık yada ceviz serpip soğuk servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
- 1 demet pazı
- 300 gr. kadar kıyma
- 1 çay bardağı bulgur
- Taze nane,dereotu,maydonoz.
- 1 baş soğan,2-3 diş sarımsak,1 domates
- 1 yemek kaşığı salça,pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Pazı hariç tüm sebzeleri doğrayıp kıyma,bulgur ve baharatları da karıştırıp yoğuruyoruz.
- Önceden üzerine kaynar su döküp yumuşattığımız pazı yaprakları ile sarmamızı yapıp tencereye diziyoruz.
- Üzerine bir tabak kapatıp üzerlerine çıkacak kadar su ekliyerek kısık ateşte pişiriyoruz.
- Sarımsaklı yoğurtla sıcak servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder