15 Ağustos 2012 Çarşamba

PATATES YATAĞINDA MİSKET KÖFTE VE BEZELYELİ PİLAV

                                               Ramazana yakışır ,doyurucu değişik güzel bir tarif,gelelim yapımına
                                                                                 MALZEMELER
  • 300 gr. kadar dana kıyma
  • 1 baş soğan,1 tutam maydonoz,1 yumurta
  • Pulbiber,kimyon,karabiber,tuz,2 diş sarımsak
  • 1 çaybardağı galeta unu
  • 5-6 adet iri boy patates
  • Kızartmak için yağ,sos için salça
  • Üzeri için kaşar
                                                                     YAPILIŞI
  • Soğan ve sarımsağı rendeleyip patates ve salça dışındaki malzemelerle köftemizi yoğurup misket şeklinde yuvarlıyoruz.
  • Patatesleri ortadan kesip içlerini oyuyoruz.(İçinden çıkanları cips gibi kızrtabilrsiniz)
  • Oyduğumuz patatesleri kızartıp tepsiye diziyoruz.
  • Köfteleri de kızartıp içlerine paylaştırıyoruz.
  • Koyuca salçalı su hazırlayıp birer kaşık patateslere gerisini tepsiye döküyoruz.
  • 200 derece fırıda 15-20 dk. pişiriyoruz.
  • Fırıdan çıkmadan önce üzerlerine birer dilim kaşar koyuyoruz.
  • Afiyet olsun.
                               Pilav için tarif burada  fazladan içine 1 çay bardağı haşlanmış bezelye ekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder