27 Kasım 2011 Pazar

FIRINDA ISPANAK EŞLİĞİNDE PİRZOLA

                                                                    İyi akşamlar;fırında ıspanak   ;ıspanak sevmeyenler için güzel bir yemek.Ispanakları ve bir baş soğanı ince doğrayıp tuzla ovarak suyunu çıkarıyoruz.İçine karabiber,pulbiber,bir kase rendelenmiş kaşar,iki yumurta,üç yemek kaşığı un,1 çay bardağı sütle karıştırıp fırında pişiriyoruz.Yada yağsız tavada pişirebilirsiniz.
                                                              Pirzolaları pişirirken; teflon tavaya az yağ koyup iyice kızdırdıktan sonra pirzolaların her iki tarafını hızla kızartıp sanra altını kısıp kapak kapatarak pişirmeye devam edersek daha yumuşak oluyor.
                                          Hepsi bu kadar,yanınada közlenmiş soğan üzerine nar ekşisi eh daha ne olsun.Hoşçakalın.
                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder