29 Kasım 2011 Salı

MİDYE BÖREK

                                                           Merhabalar;bu tarifi sevgili yeşil mutfağın etkinliğine gönderiyorum.
                                                                       MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 1su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Araya sürmek için yumuşak margarin
  • İÇİ:Rendelenmiş kaşar,incecik doğranmış domates ve sivribiber.
                                                                  YAPILIŞI
  • Tüm malzemelerle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  • Hamurdanküçük bezeler alıp incecik açıyoruz.
  • Her açılan yufkaya yağ sürüp üstüste serip rulo yapıyoruz.
  • Ruloyu 2 saat kadar buzdolabında bekletip 2 parmak kalınlığında kesip midye baklavadaki gibi şekillendirip 180 derece fırındapişiriyoruz.
  • Harika bir börek afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder