21 Mayıs 2012 Pazartesi

CEVİZLİ EKMEK VE ETLİ YAPRAK SARMASI

 Pazar günü evde olunca değişik birşey yapmak istedim pofuduk pofuduk çok lezzetli bir ekmek oldu,hatta çörek bile diyebiliriz.
     Gelelim yapılışına:1 paket yaşmaya,1 su bardağı yoğurt suyu(bu suyu hafif ılıtıyoruz.),1kahve fincanı zeytinyağı,1 yemek kaşığı tereyağ,3 su bardağı un,1  su bardağı iri dövülmüş ceviz.1 tatlı kaşığı tuz ve şeker.
          Unun ortasını havuz gibi açıp ceviz dışındaki malzemeleri ekliyerek  kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.En son cevizi ekleyip yoğurduktan sonra irice yuvarlaklar yapıp susama buladıktan sonra yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Tepside 1 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz. 200 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
              
ETLİ YAPRAK SARMASI
        MALZEMELER
  • 300GR kadar orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
  • Yarımşar demet nane,maydonoz ve dereotu.
  • Pulbiber,karabiber,kimyon
  • 2-3 diş sarımsak rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz.
  • 70-80 adet yaprak(ben yaprakları bahçeden topladım en tazesinden)
  • İstenirse 5-6 adet yeşil erik(ekşilik veriyor süper oluyor.
                                                          YAPILIŞI
  • Tüm malzemelerle harç yapıp sarıyoruz.
  • Arasına birkaç erik atıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.
  • Üzerine bir tabakla bastırıp kısık ateşte pişiriyoruz.
  • İstenirse sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder