Değişik güzel bir pilav tarifi ile güne devam edelim.
MALZEMELER
- 3 adet temizlenmiş enginar
- 1 çay bardağı bezelye
- 2-3 dal yeşilsoğan,dereotu
- 1 adet küçük kurusoğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığı zeytinyağ,tuz
- Kurusoğanı çok ince doğrayıp zeytinyağı ile soteliyoruz.
- Küp doğranmış enginarları ekliyoruz,on dakika kadar kapağı kapatıp pişiriyoruz.
- 1,5 su bardağı sıcak su,tereyağ,bezelye ve tuz ekleyip pilavı kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pilav suyunu çekince altını kapatıp ince doğranmış yeşilsoğan ve dereotu ekleyip karıştırıyoruz.
- 10 dk. kadar demlenmesini bekleyip servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder