19 Mayıs 2012 Cumartesi

ENGİNARLI PİLAV


      Değişik güzel bir pilav tarifi ile güne devam edelim.
               MALZEMELER
  • 3 adet temizlenmiş enginar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2-3 dal yeşilsoğan,dereotu
  • 1 adet küçük kurusoğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığı zeytinyağ,tuz
                      YAPILIŞI
  • Kurusoğanı çok ince doğrayıp zeytinyağı ile soteliyoruz.
  • Küp doğranmış enginarları ekliyoruz,on dakika kadar kapağı kapatıp pişiriyoruz.
  • 1,5 su bardağı sıcak su,tereyağ,bezelye ve tuz ekleyip pilavı kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Pilav suyunu çekince altını kapatıp ince doğranmış yeşilsoğan ve dereotu ekleyip karıştırıyoruz.
  • 10 dk. kadar demlenmesini bekleyip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder