


MALZEMELER
- 3 Yemek kaşığı toz tarhana
- 1.5lt kadar su
- salça,pulbiber,nane,karabiber
- sarımsak,sirke,tuz
- 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
KITIR İÇİN
- 1 Su bardağı un
- tuz ve su
- kızartmak için yağ
YAPILIŞI
- yağ, salça, tuz ve baharatları tencereye alıp biraz kavuralım
- Suyu ve tarhanayı ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim.
- Un,tuz ve su ile katı bir hamur yapalım
- Hamurdan serçe parmak kalınlığında şeritler haırlıyalım
- Hazırladığımız şeritleriyarım santim aralıklarla kesip kızgın yağda kızartalım
- Çorbanın üzerine kıtırlardan serpip servis yapalım
- Arzuya göre dövülmüş sarımsak ve sirke karışımı ekliyerek servis yapalım
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder