29 Mart 2010 Pazartesi

KITIRLI TARHANA ÇORBASI




Epeydir tarhana çorbası yapmamıştım,özlemişiz.Bu yaz inşallah kendim tarhana yapmayı düşünüyorum.Torunlar içinde kışın besleyici bir çorba çeşidi olur.




MALZEMELER




  • 3 Yemek kaşığı toz tarhana


  • 1.5lt kadar su


  • salça,pulbiber,nane,karabiber


  • sarımsak,sirke,tuz


  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı


KITIR İÇİN





  • 1 Su bardağı un


  • tuz ve su


  • kızartmak için yağ




YAPILIŞI





  • yağ, salça, tuz ve baharatları tencereye alıp biraz kavuralım


  • Suyu ve tarhanayı ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim.


  • Un,tuz ve su ile katı bir hamur yapalım


  • Hamurdan serçe parmak kalınlığında şeritler haırlıyalım


  • Hazırladığımız şeritleriyarım santim aralıklarla kesip kızgın yağda kızartalım


  • Çorbanın üzerine kıtırlardan serpip servis yapalım


  • Arzuya göre dövülmüş sarımsak ve sirke karışımı ekliyerek servis yapalım


  • Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder