28 Mart 2010 Pazar

MANTI


MALZEMELER


  • 2 subardağı un

  • 1yumurta

  • 200gr kıyma

  • 1küçük kuru soğan

  • pulbiber

  • karabiber

  • tuz

  • domates salçası 1fincan sıvı yağ

  • istenirse tereyağ olabilir

  • sumak

  • sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI



  • Un,yumurta,tuz alabildiği kadar su ile biraz katı bir hamur yoğrulur.

  • Hamur dinlenirken kıyma,ince doğranmış kuru soğan,isteğe göre pul ve karabiber,tuz konup yoğrularak içi hazırlanır.

  • Hamur beze haline getirilip açılarak kare şeklinde kesilir.

  • İçlerine nohut büyüklüğünde kıyma konup istenildiği şekide kapatılır.

  • Kaynamakta olan suya atılıp haşlanır.

  • Bu arada zeytinyağı veye tereyağı,biraz salça,pulbiberle sos hazırlanır.

  • Mantılar servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos ile süslenerek yemeğe hazır hale getirilir.

  • Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder