
- 2 subardağı un
- 1yumurta
- 200gr kıyma
- 1küçük kuru soğan
- pulbiber
- karabiber
- tuz
- domates salçası 1fincan sıvı yağ
- istenirse tereyağ olabilir
- sumak
- sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
- Un,yumurta,tuz alabildiği kadar su ile biraz katı bir hamur yoğrulur.
- Hamur dinlenirken kıyma,ince doğranmış kuru soğan,isteğe göre pul ve karabiber,tuz konup yoğrularak içi hazırlanır.
- Hamur beze haline getirilip açılarak kare şeklinde kesilir.
- İçlerine nohut büyüklüğünde kıyma konup istenildiği şekide kapatılır.
- Kaynamakta olan suya atılıp haşlanır.
- Bu arada zeytinyağı veye tereyağı,biraz salça,pulbiberle sos hazırlanır.
- Mantılar servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos ile süslenerek yemeğe hazır hale getirilir.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder