30 Mart 2010 Salı

MISIR ÇORBASI

Bizim yöresel çorbamız bu.Annem yapardı soğuk kış günlerinde sobanın çıtırtısı babamın yaptığı turşu ne güzel olurdu.......Havalar iyice ısınmadan yapayım dedim.

MALZEMELER
  • Eşit ölçüde mısır yarması ve barbunya(evdeki kişi sayısına göre ayarlıyabilirsiniz,akşamdan ıslatılacak.)
  • sıvıyağ,salça,pulbiber,tuz
  • 1 baş kuru soğan
  • karabiber

YAPILIŞI

  • Soğanı yemeklik doğrayıp biraz sıvı yağla kavuralım.
  • Salça ve baharatları ekliyelim
  • Akşamdan ıslattığımız barbunya ve mısırı ekliyelim
  • Suyunuda ekliyip suyu kıvamlı bir hal alana kadar pişirelim
  • Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder