1 Nisan 2011 Cuma

BEŞEMAL SOSLU TAVUKLU ENGİNAR


Merhabalar;güzel bir yemek tarifi ile başlıyayım dedim,çok güzel bir lezzet ,oldukça da sağlıklı ve besleyici.Gelelim tarife:

MALZEMELER


  • 2 Adet enginar

  • 1 adet tavuk but,pulbiber,karabiber

  • Sos için:1 yemek kaşığı un,yarım fincan sıvıyağ,1 bardak süt

  • Üstüne 2 dilim kaşar

YAPILIŞI



  • Enginarları limonlu suda 10 dk kadar haşlıyoruz.

  • Tavuğuda haşlayıp didikliyerek baharatları ekliyoruz.

  • Unu kavurup süt ekliyerek beşemal sos hazırladıktan sonra tavukla karıştırıyoruz.

  • Enginarların üstüne tavuğu ve kaşarı koyup 10 dk kadar fırında pişiriyoruz.

  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder