16 Nisan 2011 Cumartesi

CEVİZLİ VE PEYNİRLİ AÇMA



Merhabalar;herkese güzel bir haftasonu diliyorum.Hafta sonu kahvaltısı için güzel bir tarif yazayım dedim.Ben yaptım harika oldu.

MALZEMELER


  • 1 Su bardağı ılık süt

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1/2 su bardağı sıvıyağ

  • 1 paket instant maya

  • Aldığı kadar un,tuz

İÇ MALZEMESİ



  • Dövülmüş ceviz

  • Beyaz peynir maydonoz karışımı

  • Yağlamak için sıvıyağ

YAPILIŞI



  • Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapıp 1-2 saat mayalanmasını bekliyoruz.(ben hamuru akşamdan yaptım,böylece sabah sıcacık açmalar hazırladım.)

  • Hamuru iki yada üç bezeye ayırıp yufka büyüklüğünde açıyoruz.

  • Yufkanın üzerini yağlayıp istediğimiz içi seriyoruz.

  • Karşılıklı kenarları ortada buluşturup kare elde ediyoruz.

  • Elde ettiğimiz kareyi 2 cm. kalınlıkta kesip elimizle iki ucundan tutup ters yönde kıvırıyoruz.

  • Sonra gül şekli verip tepsiye diziyoruz.

  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz.

  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder