20 Nisan 2011 Çarşamba

FİNCANDA KEK










Günaydınlarrr,gününüz aydınlık olsun.Yine yağmurlu bir İstanbul sabahı içeriye kapandı insanlar.Bu tarifi sevgili papatya68'in bloğunda gördüm sonuç mükemmel.

MALZEMELER


  • 1 Çay bardağı şeker

  • 2 yumurta

  • 1 çay bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • Portakal kabuğu rendesi


  • (Ana malzeme bu süslemesi için istediğinizi kullanabilirsiniz,ben muz ve çikolatalı puding kullandım.)

YAPILIŞI



  • Malzemelerle bildiğimiz kek hamurunu yapıyoruz.

  • Yağlanıp unlanmış fincanlara döküyoruz.

  • Fincanları derin bir tencereye yerleştirip 1/3 üne gelecek şekilde su dolduruyoruz.

  • Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağına havlu sarıp kapatarak kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.

  • Altını söndürüp 15 dk . daha kapağını açmadan bekliyoruz.

  • Kekler hazır istediğiniz gibi süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder