Günaydınlarrr,gününüz aydınlık olsun.Yine yağmurlu bir İstanbul sabahı içeriye kapandı insanlar.Bu tarifi sevgili papatya68'in bloğunda gördüm sonuç mükemmel.
MALZEMELER
- 1 Çay bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Portakal kabuğu rendesi
- (Ana malzeme bu süslemesi için istediğinizi kullanabilirsiniz,ben muz ve çikolatalı puding kullandım.)
YAPILIŞI
- Malzemelerle bildiğimiz kek hamurunu yapıyoruz.
- Yağlanıp unlanmış fincanlara döküyoruz.
- Fincanları derin bir tencereye yerleştirip 1/3 üne gelecek şekilde su dolduruyoruz.
- Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağına havlu sarıp kapatarak kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
- Altını söndürüp 15 dk . daha kapağını açmadan bekliyoruz.
- Kekler hazır istediğiniz gibi süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder