19 Haziran 2010 Cumartesi

FIRINDA KÖFTELİ PATLICAN

Köfteleri yerleştirirken ortadan ikiye kesebilirsiniz.
Köfteleri hafif kızartıyoruz.


Günaydınlarrrr;iyi hafta sonlarııı....Mutfağa girdim elimdeki malzemelerle ne yapayım diye düşündüm,canım biraz da oyalanmak istiyordu,patlıcanlı bir yemek olacak ama neee....Aslında karnıyarık yapacaktım ortaya bu çıktı .Çokta güzel oldu tavsiye ederim..
MALZEMELER
  • 4-5 Adet patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • Domates,sivribiber,kurusoğan,sarımsak,galeta unu
  • Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,salça
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI

  • Patlıcanları alacalı soyup en dibinden ayrılmıyacak şekilde dilimliyerek sıvıyağda kızartıyoruz.
  • Kıymayı normal köfte halinde yoğuruyoruz(domates,sivribiber ve salça hariç diğer malzemelerle)
  • Hazırladığımız köfteleri sıvıyağda bir çeviriyoruz.(iyice kızartmadan)
  • Patlıcanları bir tepsiye alıyoruz,boşluklara köfte koyuyoruz.
  • Üzerini domates ve biberle süslüyoruz.
  • Salçalı su koyup fırına veriyoruz.(200 derece)
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder