
MALZEMELER
- 4 Adet közlemelik patlıcan.
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet patates
- Sıvı yağ,tuz,pulbiber,2diş sarımsak,karabiber,tuz
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kaşar rendesi
- 400 gr kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2-3 adet sivribiber,bir domates
YAPILIŞI
- Kuşbaşı etleri suyunu salıp tekrar çekene kadar az yağda pişiriyoruz.
- Doğradığımız soğan ve sivribiberleri ekliyerek pişirmeye devam ediyoruz.
- Baharatları,sarımsağı,tuzu,küp küp doğranmış domatesleri de ilave ediyoruz.
- Küp küp doğrayıp kızarttığımız patatesi de ekleyip pişirmeyi bitiriyoruz.
- Bir tencerede az yağda unu kavuruyoruz,içine közleyip doğradığımız patlıcanları koyarakkaşıkla dövercesine karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş kaynamış sıcak sütü katıyoruz(bu arada karıştırmaya devam)
- En son rendelenmiş kaşar peynirini de koyup bir iki karıştırıyoruz.
- Servis tabağının kenarlarına patlıcanı ortasına da etleri yerleştiriyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder