29 Haziran 2010 Salı

HÜNKAR BEĞENDİ

Günaydınlar;bugün mutfakta biraz oyalanayım dedim ortaya bu çıktı.Epeydir yapmamıştım.Oruç olduğum için tadına bakamamıştım sivri biber epeyce acıymış ama gene de çok güzeldi.Tavsiye ederim...
MALZEMELER
  • 4 Adet közlemelik patlıcan.
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet patates
  • Sıvı yağ,tuz,pulbiber,2diş sarımsak,karabiber,tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kaşar rendesi
  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet sivribiber,bir domates

YAPILIŞI

  • Kuşbaşı etleri suyunu salıp tekrar çekene kadar az yağda pişiriyoruz.
  • Doğradığımız soğan ve sivribiberleri ekliyerek pişirmeye devam ediyoruz.
  • Baharatları,sarımsağı,tuzu,küp küp doğranmış domatesleri de ilave ediyoruz.
  • Küp küp doğrayıp kızarttığımız patatesi de ekleyip pişirmeyi bitiriyoruz.
  • Bir tencerede az yağda unu kavuruyoruz,içine közleyip doğradığımız patlıcanları koyarakkaşıkla dövercesine karıştırıyoruz.
  • Yavaş yavaş kaynamış sıcak sütü katıyoruz(bu arada karıştırmaya devam)
  • En son rendelenmiş kaşar peynirini de koyup bir iki karıştırıyoruz.
  • Servis tabağının kenarlarına patlıcanı ortasına da etleri yerleştiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder